ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαδένια, η «ελληνική πίτσα»Λαδένια, η «ελληνική πίτσα»
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 1 πίτσα διαμέτρου περίπου 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την πίτσα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  2. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον ντοματοπελτέ με τον πολτό ελιάς, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και 40 ml νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν. 
  3. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και την καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ελιάς.
  4. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την πιπεριά Φλωρίνης και τα τυριά.
  5. Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της με τη σπάτουλα.
  6. Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή συνοδεία φρέσκιας πράσινης σαλάτας.

Στο ποτήρι μας: Ολοκληρώστε το σκηνικό αναζητώντας ένα Cianti Classico.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 91.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών