ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣερραϊκή μπουγάτσαΣερραϊκή μπουγάτσα
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μπουγάτσα, βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30x20 εκ.
  2. Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει από τα τοιχώματα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανιλίνες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή κρέμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο, απλώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  9. Χαράζουμε τη μπουγάτσα σε κομμάτια της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  10. Ξεφουρνίζουμε την μπουγάτσα και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
  11. Ανακατεύουμε την άχνη με την κανέλα και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών