Επιλέγουμε την επικάλυψη της αρεσκείας μας όπως τρούφα σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς και τα ετοιμάζουμε εύκολα και γρήγορα.

20' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Τεμάχια: 15

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και, μόλις βράσουν, τα αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα.
  2. Περιμένουμε 1-2 λεπτά ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Αν δεν λιώσουν όλα τα κομμάτια, βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 500 W, διακόπτοντας τη λειτουργία του ανά 20 δευτερόλεπτα για να ανακατέψουμε τη σοκολάτα και να δούμε αν έχει λιώσει.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  4. Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια.
  5. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να πλάσουμε και τα υπόλοιπα.
  6. Στο τέλος, βάζουμε το υλικό της επικάλυψης που έχουμε επιλέξει μέσα σε ένα μπολ και κυλάμε τα τρουφάκια ένα ένα, ώστε να καλυφθούν. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Μυστικά

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας 3 κουτ. σούπας λικέρ ή κάποιο ποτό της αρεσκείας μας, όπως κουαντρό, αμαρέτο κ.λπ. Αν πρόκειται να φάνε και παιδιά, αντί για αλκοόλ μπορούμε να βάλουμε ίση ποσότητα χυμό πορτοκαλιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών