ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣτο Ατζέμ πιλάφι της ΠόληςΑτζέμ πιλάφι από την Πόλη

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το περσικό πιλάφι με ροδόνερο, σταφίδες και φυστίκια Αιγίνης, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τον ζωμό με το ροδόνερο μέχρι να κοχλάσει.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον φιδέ και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε τον ζωμό, το αλάτι, τη δάφνη και το ξύσμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 15-18 λεπτά. Αποσύρουμε, αλλά αφήνουμε το σκεύος σκεπασμένο για άλλα 10 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, σε τηγάνι βάζουμε τα φυστίκια και τα καβουρδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Τα ρίχνουμε μαζί με τους χουρμάδες και τις σταφίδες στο ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Μια Μανδηλαριά ή ένα ροζέ Φωκιανό

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών