ΑΓΟΡΑ

Αρμυρή καραμέλα με τρέλα: καραμελένια γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Με αυτά τα τέσσερα γλυκά κολλάμε επικίνδυνα. Αφού αλάτι και καραμέλα είναι ο πιο αισθησιακός συνδυασμός.

13.07.2023
Φωτογραφία: Αλίνα Λέφα
Αρμυρή καραμέλα με τρέλα: καραμελένια γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα

Να αγιάσουν τα χεράκια αυτού που σκέφτηκε να βάλει αλάτι στα γλυκά. Είναι η καλύτερη ζαχαροπλαστική ιδέα στα παγκόσμια χρονικά, αμέσως μετά την ανακάλυψη της σοκολάτας. Μιλάμε για win win συνδυασμό, ακραία νόστιμο, όπου τα δύο υλικά λειτουργούν αμφότερα ως ενισχυτικά γεύσης το ένα για το άλλο. Όταν δε το αλάτι συνδυάζεται με πικρόγλυκη καραμέλα το αποτέλεσμα είναι στα όρια του εθιστικού, όπως ακριβώς και οι παρακάτω εκδοχές γλυκών που μας στοιχειώνουν και βασανίζουν τη σκέψη μας μέχρι να έρθει η επόμενη φορά που θα τα ξαναγευτούμε.

Τάρτα με κάσταρντ καραμέλας στο Φίλινγκς

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΦίΛΙΝΓΚΣ (@feelings.ath)

Είναι μικρή, χωράει στη χούφτα μου και έχει τη γεύση της αθωότητας. Η τάρτα με την απαλή σα βούτυρο, κάσταρντ αρμυρής καραμέλας, και το αέρινο κενέλ από κρέμα μασκαρπόνε στην κορυφή της που λειτουργεί ως παράγοντας δροσιάς και ελαφρότητας, είναι από τα ωραιότερα γλυκά που έχω να θυμάμαι τον τελευταίο καιρό. Η ίδια η τάρτα είναι ένα λεπτό, καλοφτιαγμένο κέλυφος που παίζει απλώς τον ρόλο περιέκτη – εγώ θα την προτιμούσα ένα κρατς πιο τραγανή για την υφή, και τότε θα μιλούσαμε για την απόλυτη ισορροπία. Ν.Μ.

Πύρρωνος 23, Παγκράτι, Τ/210-75.64.760

Σουφλέ σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα στο Ourse

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ourse (@ourse_athens)

Ό,τι πιο λιχούδικο και σατανικό είναι αυτό το πανυπέροχο σουφλέ σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και τραγανό μπισκότο σοκολάτας. Έχουν καταφέρει ένα επιδόρπιο που δε θέλεις να σταματήσεις να το τρως, όσο εγκρατής και να είσαι, σε βαθμό που ονειρεύεσαι ήδη την επόμενη φορά που θα το απολαύσεις, πριν ακόμα το τελειώσεις. Πολλά συγχαρητήρια στη ζαχαροπλαστική παρέα του Ourse γιατί κατάφερε να αποθεώσει ένα από τα σπουδαιότερα πονήματα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, σε μια πειραγμένη εκδοχή όπου το ρευστό στοιχείο δεν είναι η σοκολατένια καρδιά του γλυκού, αλλά η ρέουσα αρμυρή καραμέλα που ξεχύνεται όπως το κόβεις. Πρόκειται για το best seller από τη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου, και κανέναν δεν απασχολεί το ότι δεν ετοιμάζεται a la minute όπως είθισται με τα γαλλικά σουφλέ. Ν.Μ.

Μυστρά 39, Γλυφάδα, Τ/212-10.67.019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε το πιο αφράτο, στριφογυριστό, νοσταλγικό παγωτό μηχανήςΠού τρώμε το πιο αφράτο, στριφογυριστό, νοσταλγικό παγωτό μηχανής

Κουίν αμάν με toffee και φρούτο του πάθους στο Madame Fraise

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Το κουίν αμάν, γνωστό και ως «το πιο βουτυρένιο αρτοσκεύασμα της Ευρώπης» περιλαμβάνει πολλαπλές στρώσεις βουτύρου και καραμελωμένης ζάχαρης. Σαν ένα κρουασάν με ακόμα περισσότερο βούτυρο, τραγανό και μαλακό μαζί, γλυκό αλλά με μια ιδέα πικράδας από το καραμέλωμα. Η παραλλαγή που φτιάχνουν στο Madame Fraise είναι ένας σφολιατένιος δίσκος με καραμελωμένη, γυαλιστερή σαν καθρέφτη, επιφάνεια που τραγανίζει σε κάθε δαγκωνιά. Συν μια ελαφριά γέμιση με φρούτο το πάθους. Γ.Π.

Madame Fraise, Υμηττού 225, Μετς, Τ/211-41.86.086

Παγωτό αλατισμένη καραμέλα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Greche (@le_greche)

Κάθε φορά στο Le Greche πάω γραμμή για το βελούδινο φιστίκι, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι δεν έχω και άλλες αγαπημένες γεύσεις, όπως το ανθότυρο-aperol, η σοκολάτα με δαμάσκηνο (συν φρέσκια κρέμα σαντιγί, απαραιτήτως) ή το αναζωογονητικό σορμπέ λεμόνι με δυόσμο. Ένας ακόμα λόγος που σταματάω στην ελληνο-ιταλική τζελατερία είναι και η αλατισμένη καραμέλα. Με την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό, με μια ιδέα πικράδας που φρεσκάρει το στόμα και απαλή, κρεμένια αίσθηση, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα του είδους που έχω συναντήσει στην Αθήνα. Γ.Π.

Μητροπόλεως 16, Αθήνα, Τ/216-70.06.458, Λυκούργου 2, Ψυχικό, Τ/213-04.16.299 και Λ. Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή, Τ/210-01.01.617, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 16, Ακρόπολη, Τ/210-92.44.989

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛεμοντσέλο: Μία «μυστική» συνταγή και 4 ετικέτες για όσους βιάζονταιΛεμοντσέλο: Μία «μυστική» συνταγή και 4 ετικέτες για όσους βιάζονται

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Ζαχαροπλαστεία

Αθήνα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών