ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτα γλώσσας με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτεςΦιλέτα γλώσσας με τραγανή κρούστα μυρωδικών και πατάτες
5' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλέτα γλώσσας με πράσα στη λαδόκολλα, αρχικά στεγνώνουμε καλά, με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα της γλώσσας και τα περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να μαραθούν.
  5. Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 - 6 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο ή την πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ξίδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  9. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας.
  10. Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού στις λαδόκολλες και από πάνω βάζουμε από ένα φιλέτο γλώσσας.
  11. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
  12. Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά.
  13. Σερβίρουμε, τα φιλέτα γλώσσας με πράσα στη λαδόκολλα, με ρύζι μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας.

Ένα απαιτητικό και φινετσάτο Viognier, από αυτά που υπέροχα οινοποιούνται στην Ελλάδα, θα συνόδευε ευχάριστα ένα επίσης φινετσάτο πιάτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών