Ο Γιάννης Κάτσινος εμπνέεται από την αδυναμία που έχει στη μικρή ανιψούλα του και μας προτείνει εύκολες και θρεπτικές νοστιμιές, που θα απολαύσουμε όλες τις ώρες της ημέρας, στο σχολείο, στο γραφείο, στο απογευματινό κολατσιό, μικροί και μεγάλοι.

Λιχουδιές για όλους
Ο Γιάννης Κάτσινος αγαπάει τα σνακ και οι ιδέες που μας ετοίμασε ήταν όλες απλές και γρήγορες αλλά πολύ νόστιμες.

Λιχουδιές για όλους
Η αδυναμία που έχει ο Γιάννης στη μικρή του ανιψιά δεν κρύβεται. Κάτι μας λέει, μάλιστα, ότι ήταν και η αφορμή για να εμπνευστεί αυτό το τριπλό κολατσιό!

Ο Γιάννης Κάτσινος είναι ένας νέος άντρας 33 χρονών με αγάπη για τη μαγειρική. Τον γνωρίσαμε και μάς γνώρισε μέσα από τους λογαριασμούς του περιοδικού στα social media και, κουβέντα στην κουβέντα, συμφωνήσαμε όλοι ότι θα ήταν ωραία ιδέα να μοιραστεί μαζί μας τις ιδέες του για νόστιμα σνακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣViva Espana!3 θεϊκά ισπανικά γλυκά από ένα ζευγάρι Ισπανών που ζει στην Ελλάδα

Ο Γιάννης μαγείρευε από μικρός και, όπως λέει, μάλλον επηρεάστηκε πολύ από τον πατέρα του, που του άρεσε το καλό φαγητό. «Του άρεσαν πολύ τα παραδοσιακά κερκυραϊκά φαγητά. Δεν καταγόταν από το νησί, αλλά εργαζόταν εκεί για χρόνια και αγάπησε πολύ την κουζίνα του», λέει ο Γιάννης.

Λιχουδιές για όλους
Ποιος λέει όχι σε μικρές, αφράτες φοκάτσιες με ντοματίνια και φέτα;

Κάπως έτσι άρχισε και εκείνος να κάνει τα πειράματά του στην κουζίνα και το μεράκι αυτό δεν του έφυγε ποτέ. Ακόμα και στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, με το μαγείρεμα καταπιάστηκε. Σπούδασε μάλιστα μαγειρική και τα μαγειρέματά του είναι πάντα προσανατολισμένα στα μεσογειακά υλικά και γεύσεις. Προσπάθησα να του εκμαιεύσω τα δικά του γούστα στο φαγητό, αλλά δήλωσε τόσο πρόθυμος να του αρέσουν τα πάντα, ώστε δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποια είναι τα αγαπημένα του πιάτα. Σίγουρα πάντως του αρέσει η ελληνική μεσογειακή κουζίνα και του αρέσει να την εξελίσσει. Τη θεωρεί μία από τις σημαντικότερες κουζίνες του κόσμου και πιστεύει ότι τα περιθώρια εξέλιξης και δημιουργίας με τα υλικά και τις συνταγές της είναι απεριόριστα. Λέει μάλιστα ότι ένα από τα αγαπημένα του φαγητά είναι το μοσχαράκι στιφάδο που φτιάχνει η Αργίτισσα γιαγιά του, το παγωτό με ταχίνι και μπισκότα που φτιάχνει η μητέρα του και μια πυκνή ρεβιθάδα που δοκίμασε κάποτε στη Σίφνο.

Λιχουδιές για όλους
Ο Γιάννης αγάπησε τη μαγειρική, επηρεασμένος, όπως λέει, από την αδυναμία του πατέρα του για το καλό, σπιτικό κερκυραϊκό φαγητό. Δεν χάνει λοιπόν την ευκαιρία να μπαίνει στην κουζίνα και να ετοιμάζει ωραία μαγειρευτά για την οικογένεια και τους φίλους του.

Αγαπά πολύ να μαγειρεύει για την οικογένεια και τους φίλους του και τις Κυριακές τού αρέσει να φτιάχνει μοσχάρι οσομπούκο. «Πάντως», τονίζει, «δεν έχω περιορισμούς. Ανοίγω το ψυγείο και το ντουλάπι και οτιδήποτε κι αν βρω μέσα, σίγουρα κάτι θα σκεφτώ να ετοιμάσω, κάτι θα σκεφτώ και θα εμπνευστώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάταςΣάντουιτς στο γραφείο, τοστάκι στο σχολείο! 12 συνταγές-έκπληξη
Λιχουδιές για όλους
«Τα σνακ θέλουν λίγα και απλά υλικά», υποστηρίζει ο Γιάννης. Όπως οι σπιτικές μπάρες δημητριακών που μας ετοίμασε: Αρωματικές, νόστιμες, θρεπτικές και φουρνίζονται για μόλις 10 λεπτά!

Ο Γιάννης μάς πρότεινε εύκολα σνακ και λιχουδιές που αγαπά να ετοιμάζει για τη μικρή του ανιψιά, που της έχει αδυναμία. Ο ίδιος ζει μεταξύ Κορίνθου, όπου εργάζεται, και Αθήνας, όπου είναι η οικογένεια και οι φίλοι του. Για να μας ετοιμάσει τις λιχουδιές που θα απολαύσουμε εύκολα μικροί και μεγάλοι, βρέθηκε στο σπίτι του αδελφού του και, ανάμεσα σε παιχνίδια και αγκαλιές με την ανιψιά του και σε ζυμώματα και ξεφουρνίσματα, μας εξήγησε ότι λατρεύει να ετοιμάζει απλές και νόστιμες γεύσεις, που είναι θρεπτικές και νόστιμες. «Κάθε συνταγή έχει λίγα και απλά υλικά, όπως οι μπάρες δημητριακών, που με πέντε έξι συστατικά έχεις αμέσως κάτι εύκολο και γρήγορο και το απολαμβάνει όλη η οικογένεια. Το ίδιο και η φοκάτσια, που στην ουσία είναι μια ζύμη ψωμιού που τη νοστιμίζεις με λίγα απλά υλικά. Και οι τρεις συνταγές είναι γελοία εύκολες, τις φτιάχνει ακόμα και αυτός που μπαίνει πρώτη φορά στην κουζίνα και θέλει κάτι απλό και νόστιμο για κάθε ώρα της ημέρας». Συμφωνούμε μαζί του και, όσο για τις νοστιμιές που θα δείτε εδώ, θα τις υιοθετήσετε σίγουρα κι εσείς.

Δείτε εδώ τις 3 συνταγές:

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 46.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Δημητριακά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών