Η ημέρα έχει 24 ώρες. Αν αφαιρέσουμε το οκτάωρο του ύπνου, μένουν 16 ώρες. Από αυτές, πάνω από τις μισές τις περνάμε μακριά από το σπίτι, μέσα σε γραφεία, σχολικές αίθουσες, αμφιθέατρα κ.ά. Γι’ αυτές τις ώρες ετοιμάσαμε αυτό το αφιέρωμα με χορταστικά σάντουιτς και τοστ, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα «ζαμπόν-τυρί» και μπορούν θαυμάσια να αντικαταστήσουν ένα γεύμα. Είναι εύκολα, θρεπτικά, λαχταριστά και υγιεινά και μπορείτε να τα εντάξετε σε μια προσεγμένη και ισορροπημένη διατροφή. Μπροστά τους τα συσκευασμένα σάντουιτς των κυλικείων θα ωχριούν ακόμη και στα μάτια των παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦαλάφελ με βρασμένα ρεβίθια και κόκκινες φακές, σάλτσα σουσαμιού και τραγανά λαχανικά με σόγιαΦαλάφελ με ρεβύθια και κόκκινες φακές σε αραβική

Καλό ψωμί, ωραία ελληνικά τυριά και αλλαντικά

«Χωριάτικο», μπαγκέτα, τσιαπάτα είναι μόνο λίγες από τις επιλογές μας για το ψωμί του σάντουιτς. Το ίδιο ισχύει για τα αλλαντικά αλλά και τα τυριά. Ας έχουμε κατά νου ότι ένα αλειφωτό ή καπνιστό τυρί ή μία φέτα απάκι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον γευστικά από το γενικό «ζαμπόν-τυρί του τοστ». Και μην νομίζετε ότι και τα παιδιά δεν θα ανταποκριθούν, αν κάτι είναι νόστιμο. Προτείνετέ τους να δοκιμάσουν, ποντάρετε στην φυσική περιέργειά τους και θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Μπορεί το βραστό κολοκυθάκι να μην τους πολυαρέσει, αλλά να βρουν ενδιαφέρον ένα ωμό, λεπτό, τραγανό κολοκυθομπαστουνάκι. Γι’ αυτό δεν σας προτείνουμε να κρύψετε τα λαχανικά και να κοροϊδέψετε τα παιδιά. Απλώς να τους δώσετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν σε διαφορετική μορφή, ώστε να ανακαλύψουν νέες γεύσεις. Παρ’ όλα αυτά, ό,τι δεν τους αρέσει το αφαιρείτε. Μέσα από τις ακόλουθες ιδέες σίγουρα θα βρείτε αυτά που θα λατρέψουν. Και θα λατρέψετε και εσείς.

 

Δείτε εδώ 12 συνταγές για λαχταριστά σάντουιτς και τοστ:

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών