Ο φούρνος είναι σχεδόν μόνιμα αναμμένος τις ημέρες των γιορτών. Ευκαιρία να ψήσουμε πρωτότυπα γλυκά ψωμιά, γεμιστά και μη, πάντως εντυπωσιακά και ιδιαίτερα, για τα εορταστικά τραπέζια, αλλά και για κάθε χαρούμενη περίσταση της νέας χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα πιο γιορτινά μπισκότα: 15 εύκολες συνταγές για τα ΧριστούγενναΤα πιο γιορτινά μπισκότα: 15 εύκολες συνταγές για τα ΧριστούγενναΠριν από περίπου 10.000 χρόνια, στη λεκάνη της Μεσογείου, εξημερώθηκαν οι άγριοι σπόροι, πρόγονοι του σιταριού, του κριθαριού, της φακής και του ρεβιθιού, αλέστηκαν, ζυμώθηκαν, ψήθηκαν και εγένετο… ψωμί. Έγινε η βασική μας τροφή και καθόρισε τη μνήμη και την πορεία μας. Ανάμεσα στους σηµαντικούς σταθµούς στην ιστορία τους ήταν και ο 18ος αιώνας, ο κατά πολλούς «λαίµαργος αιώνας», όπου η ζύµη τους εµπλουτίστηκε κυρίως µε ζάχαρη και σοκολάτα (µέχρι τη βιοµηχανική επανάσταση, το µέλι κρατούσε τα ηνία και η σοκολάτα –η «τροφή των θεών» των Μάγια– δεν ήταν µαζικής παραγωγής) και µαζί µε βούτυρο, κρέµες, φρούτα, µεταµορφώθηκαν σε πανετόνε, Χριστόψωμα, στόλεν, μπάπκα, πόμπε και κοζονιάκ. Αμέτρητες οι συνταγές, ζυμώσαμε, ψήσαμε και γευτήκαμε 27 από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.

Δείτε εδώ 27 συνταγές για γιορτινά γλυκά ψωμιά:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών