1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα και 35' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνάκι φρικασέ στον νταβά, ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του αρνιού και τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το νερό και το κύμινο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Βγάζουμε το αρνί σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας.
  6. Προσθέτουμε το μαρούλι, τα μυρώνια, τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, σκεπάζουμε σφιχτά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός τους κρόκους με αλατοπίπερο και τον χυμό λεμονιού.
  2. Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, βγάζουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζουμί του ταψιού και το ρίχνουμε στο μπολ με τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Αφού έχουμε βάλει αρκετό από το ζουμί και έχουμε ζεστάνει επαρκώς το αυγολέμονο, το αδειάζουμε στο ταψί και σείουμε ελαφρώς, ώστε να απλωθεί σε όλο το σκεύος και να ενωθεί με το υπόλοιπο ζουμί και τα λαχανικά.
  4. Πασπαλίζουμε, το αρνάκι φρικασέ, με επιπλέον άνηθο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών