Τρώμε ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανιτό και με άρωμα από γλυκό λευκό κρασί.
10'
προετοιμασία
1' μαγείρεμα
Σύνολο: 11'
Διαδικασία
- Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, θα κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις μοιράζοντας στα δύο τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σβήνουμε με το γλυκό λευκό κρασί, πασπαλίζουμε με λίγο ξερό δυόσμο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνιου, την κάππαρη, ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις και σερβίρουμε σε πιάτα.
- Συνοδεύουμε με: μια φρέσκια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.