Τρώμε ψάρι στο τηγάνι, αλλά όχι τηγανιτό και με άρωμα από γλυκό λευκό κρασί.

10' προετοιμασία
1' μαγείρεμα
Σύνολο: 11 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, θα κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις μοιράζοντας στα δύο τα υλικά.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Σβήνουμε με το γλυκό λευκό κρασί, πασπαλίζουμε με λίγο ξερό δυόσμο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνιου, την κάππαρη, ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις και σερβίρουμε σε πιάτα.
  5. Συνοδεύουμε με: μια φρέσκια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών