10'
προετοιμασία
4' τηγάνισμα
Σύνολο: 14'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι με γλυκό κρασί, αρχικά βάζουμε, σε νέα μεγάλο Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, θα κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις μοιράζοντας στα δύο τα υλικά).
- Σβήνουμε με το γλυκό λευκό κρασί.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ξερό δυόσμο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, την κάππαρη, ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις.
- Σερβίρουμε, τα φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι με γλυκό κρασί, σε πιάτα και συνοδεύουμε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.