ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραγανά φιλέτα γλώσσας στο γκριλΤραγανά φιλέτα γλώσσας στο γκριλ
10' προετοιμασία
4' τηγάνισμα
Σύνολο: 14'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι με γλυκό κρασί, αρχικά βάζουμε, σε νέα μεγάλο Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε τα φιλέτα γλώσσας και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά (Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, θα κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις μοιράζοντας στα δύο τα υλικά).
  3. Σβήνουμε με το γλυκό λευκό κρασί.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο ξερό δυόσμο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, την κάππαρη, ανακατεύουμε κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις.
  7. Σερβίρουμε, τα φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι με γλυκό κρασί, σε πιάτα και συνοδεύουμε με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών