5'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα φιλέτα ή φέτες ψαριού με λεμονάτο πιλάφι ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε το νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Οσο μαγειρεύουμε το πιλάφι, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ψήνουμε», σε δόσεις, τα φιλέτα ή φέτες ψαριών, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να γίνουν.
- Σερβίρουμε τα ψάρια με το λεμονάτο πιλάφι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.