20'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα γλυκόξινα ρεβύθια, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα ρεβύθια καλά, και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση και αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-11/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Είναι σημαντικό τα ρεβύθια να είναι μαλακά σε αυτό το στάδιο, γιατί δεν θα μαλακώσουν άλλο μόλις προστεθεί η σάλτσα. Στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, προσθέτουμε το τζίντζερ ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια, τη ζάχαρη, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το τσίλι, το γκαράμ μασάλα και αλάτι.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον πουρέ ταμάρινδου και τις ντομάτες, και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 500 ml νερό, αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα φύλλα κόλιανδρου ή μαϊντανού ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σερβίρουμε με ψωμάκια roti.