30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καπαμά λαχανικών, γιορτινό, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια μέτρια κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τα καρότα, τα παντζάρια και τη δάφνη και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας.
  2. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπαχάρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Ρίχνουμε 300 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τα κάστανα, την κολοκύθα, τα παντζάρια και το δεντρολίβανο, τις σταφίδες, το ξίδι και το μέλι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών