Το εστραγκόν έχει µια λεπτή αλλά χαρακτηριστική γεύση γλυκόριζας και είναι ένα από τα µυρωδικά του γαλλικού µπουκέ γκαρνί. Ταιριάζει εξαιρετικά µε το κοτόπουλο, ιδίως όταν συνδυάζεται µε κρέµα γάλακτος µαγειρεµένη µε εστραγκόν.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αναµειγνύουµε τη µισή ποσότητα εστραγκόν µε το σκόρδο και το µισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνουµε και αλείφουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου µε το µείγµα.
  2. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο βούτυρο µε το λάδι σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, και ροδίζουµε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά. Ρίχνουµε το κρασί, αφήνουµε 2 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ και προσθέτουµε 200 ml νερό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και οι χυµοί να βγαίνουν διάφανοι όταν τρυπάµε το µπούτι του µε ένα λεπτό µαχαίρι. Το βγάζουµε σε πιατέλα και το καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
  3. Ρίχνουµε το αλεύρι στην κατσαρόλα µε τα υγρά και ανακατεύουµε γρήγορα µε ένα σύρµα, µέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να µην έχει σβόλους και συνεχίζουµε το βράσιµο για 1-2 λεπτά ακόµη, µέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
  4. Προσθέτουµε το υπόλοιπο εστραγκόν και την κρέµα γάλακτος, ανακατεύουµε και µαγειρεύουµε για άλλα 2-3 λεπτά, µέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουµε και αποσύρουµε από τη φωτιά. Περιχύνουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και σερβίρουµε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών