15'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο εστραγκόν αρχικά αναµειγνύουµε τη µισή ποσότητα εστραγκόν µε το σκόρδο και το µισό βούτυρο.
- Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουµε και αλείφουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου µε το µείγµα.
- Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο βούτυρο µε το λάδι σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, και ροδίζουµε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουµε το κρασί, αφήνουµε 2 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ και προσθέτουµε 200 ml νερό.
- Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και οι χυµοί να βγαίνουν διάφανοι όταν τρυπάµε το µπούτι του µε ένα λεπτό µαχαίρι.
- Βγάζουµε, το κοτόπουλο, σε πιατέλα και το καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
- Ρίχνουµε το αλεύρι στην κατσαρόλα µε τα υγρά και ανακατεύουµε γρήγορα µε ένα σύρµα, µέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να µην έχει σβόλους και συνεχίζουµε το βράσιµο για 1-2 λεπτά ακόµη, µέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
- Προσθέτουµε το υπόλοιπο εστραγκόν και την κρέµα γάλακτος, ανακατεύουµε και µαγειρεύουµε για άλλα 2-3 λεπτά, µέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουµε και αποσύρουµε από τη φωτιά.
- Περιχύνουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και σερβίρουµε, το κοτόπουλο εστραγκόν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.