ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο στο τηγάνι με πράσοΚοτόπουλο στο τηγάνι με πράσοΤο εστραγκόν έχει µια λεπτή, χαρακτηριστική γεύση βανίλιας, μέντας και γλυκόριζας. Μπαίνει στην κλασική, αγαπημένη σε όλο τον κόσμο, σάλτσα μπεαρνέζ, είναι ένα από τα μυρωδικά του γαλλικού µπουκέ γκαρνί (μικρό μπουκετάκι αρωματικών βοτάνων, που το βάζουμε στο φαγητό για γεύση και άρωμα και στη συνέχεια το βγάζουμε) και δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο κοτόπουλο.

 

15' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με εστραγκόν αρχικά αναµειγνύουµε τη µισή ποσότητα εστραγκόν µε το σκόρδο και το µισό βούτυρο.
  2. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουµε και αλείφουµε τα κοµµάτια του κοτόπουλου µε το µείγµα.
  3. Ζεσταίνουµε το υπόλοιπο βούτυρο µε το λάδι σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, και ροδίζουµε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά.
  4. Ρίχνουµε το κρασί, αφήνουµε 2 λεπτά να εξατµιστεί το αλκοόλ και προσθέτουµε 200 ml νερό.
  5. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα και µαγειρεύουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό και οι χυµοί να βγαίνουν διάφανοι όταν τρυπάµε το µπούτι του µε ένα λεπτό µαχαίρι.
  6. Βγάζουµε, το κοτόπουλο, σε πιατέλα και το καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
  7. Ρίχνουµε το αλεύρι στην κατσαρόλα µε τα υγρά και ανακατεύουµε γρήγορα µε ένα σύρµα, µέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να µην έχει σβόλους και συνεχίζουµε το βράσιµο για 1-2 λεπτά ακόµη, µέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
  8. Προσθέτουµε το υπόλοιπο εστραγκόν και την κρέµα γάλακτος, ανακατεύουµε και µαγειρεύουµε για άλλα 2-3 λεπτά, µέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
  9. Αλατοπιπερώνουµε και αποσύρουµε από τη φωτιά.
  10. Περιχύνουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν και σερβίρουµε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών