ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνέλι κρασάτο με καρύδιαΚουνέλι κρασάτο με καρύδια
30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το ζωμό λαχανικών (για 1½ - 2 λίτρα)

Για τα παντζάρια

Για τον πουρέ κυδώνι

Διαδικασία

  1. Για το κουνέλι με δεντρολίβανο και παντζάρια ψητά ξεκινάμε και πλένουμε τα κομμάτια του κουνελιού, τα σκουπίζουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές.
  3. Σβήνουμε με τη βότκα και προσθέτουμε αμέσως το δεντρολίβανο και τα κανελογαρίφαλα.
  4. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και τα μουστάκια από τα σκόρδα και τα βάζουμε και αυτά ολόκληρα.
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον καυτό ζωμό μόλις να τα σκεπάζει.
  6. Μαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μόνο με το λάδι του.
  7. Πετάμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Παντζάρια

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Τυλίγουμε τα παντζάρια ένα - ένα σε αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο.
  3. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να τρυπιούνται με ένα ξύλο από σουβλάκι.
  4. Θέλουν γύρω στα 30 λεπτά.
  5. Τα ξεφλουδίζουμε, τα χαράζουμε σταυρωτά, τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
  6. Σερβίρουμε το κουνέλι με τον πουρέ και τα παντζάρια.
  7. Το σκόρδο, όσοι θέλουμε, το χωρίζουμε στις σκελίδες του και τις πιέζουμε για να πάρουμε τη γλυκιά τους σάρκα.

Για τον πουρέ κυδώνι

  1. Βάζουμε τα κυδώνια και την πατάτα σε κατσαρολάκι με νερό (μόλις να τα σκεπάζει) και τα αφήνουμε να βράσουν σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν, οπότε τα περνάμε, χωρίς τα υγρά, από το μπλέντερ για να γίνουν ένας μέτριας πυκνότητας πουρές.
  2. Το νερό που έβρασαν το χρησιμοποιούμε μετά, αν χρειαστεί, για να αραιώσουμε τον πουρέ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
  4. Προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και ανακατεύουμε.

Μυστικά

Το φαγητό αυτό μπορεί να συνοδευθεί άψογα και με πουρέ κυδώνι. Είναι μια εντυπωσιακή εναλλακτική εάν έχουμε καλεσμένους το Σαββατοκύρικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 42.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών