ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι κατσαρόλας με μαύρη μπίρα και έτοιμα νιόκιΜοσχάρι κατσαρόλας με μαύρη μπίρα και έτοιμα νιόκι
15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μοσχάρι κρασάτο με μπαχάρια σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μπαχάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ με το μέλι και 300 ml ζεστό νερό.
  5. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  7. Συνοδεύουμε με τραχανά, ένα αφράτο ρύζι ή έναν βουτυράτο πουρέ.

Μυστικά

*Το κρασί της συνταγής είναι κόκκινο ξηρό, αλλά μπορούμε να βάλουμε και Μαυροδάφνη, αν έχουμε. Σε αυτή την περίπτωση θα αφαιρέσουμε το μέλι της συνταγής.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών