10'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το μοσχάρι ριγανάτο στην κατσαρόλα, σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Οταν κάψει, προσθέτουµε τα κοµµάτια του µοσχαριού και τα σοτάρουµε για 3 - 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε από το σκεύος.
- Τα γυρίζουµε και τα σοτάρουµε για άλλα 2 - 3 λεπτά ακόµα, µέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουµε το σοτάρισµα για λίγα λεπτά ακόµη, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, µέχρι να ροδίσουν οµοιόµορφα.
- Προσθέτουµε το κρεµµύδι και αλατοπίπερο και σοτάρουµε για 2 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει.
- Ρίχνουµε και το σκόρδο και το σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα, µέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωµά του.
- Προσθέτουµε τη ρίγανη και το χυµό λεµονιού και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουµε το νερό, ελέγχουµε να καλύπτει τα κοµµάτια κατά τα 2/3 και µαγειρεύουµε µέχρι να πάρει µια βράση.
- Τότε χαµηλώνουµε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοµαγειρεύουµε για 1 ώρα και 15΄ - 1½ ώρα, µέχρι το κρέας να µαλακώσει πολύ καλά και η σάλτσα να δέσει.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουµε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος, λίγο όµως ώστε στο τέλος να έχουµε λίγη αλλά καλά µελωµένη σάλτσα.
- Το σερβίρουµε αµέσως και συνοδεύουµε µε κάποιο παραδοσιακό ζυµαρικό.