μπομπότα. «Έτσι έλεγαν παλιά τα φτωχικά γλυκά και φαγητά. Ό,τι περισσεύματα υπήρχαν, είτε ήταν λίγο τυρί είτε σταφίδες, ή ό,τι άλλο, το ανακάτευαν με καλαμποκάλευρο. Η συνταγή για τη γλυκιά μπομπότα ήταν μιας Ικαριώτισσας υπηρέτριας που είχαμε. Αυτό το τρώγαμε στις νηστείες. Ήταν το αγαπημένο γλυκό του μπαμπά μου, όταν θέλαμε κάτι εύκολο και γρήγορο, αλλά είχε τόση όρεξη και κέφι για να φτιάχνει γλυκά, που δεν τον προλαβαίναμε. Ετοίμαζε από μαρόν γκλασέ και τούρτες μέχρι κυδωνόπαστα και μουσταλευριές στον φούρνο».
Η Πέγκυ Στεργίου από τη Σύρο μάς ετοιμάζει ρετρό γλυκά από ένα παλιό τεφτέρι του 1924. Εδώ μάς δίνει τη συνταγή για γλυκιά