40'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Κομμάτια: 15
Για την κρέμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπουγάτσα με κρέμα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά με έναν αυγοδάρτη.
- Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, αδειάζουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
- Αμέσως, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.
- Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
- Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30 x 40 εκ. στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και αφήνοντας τις άκρες τους να κρέμονται προς τα έξω.
- Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή ακόμα κρέμα και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και αυτά ένα ένα, και γυρίζουμε τις άκρες τους προς τα μέσα, στριμώχνοντάς τες ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα του ταψιού.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη μπουγάτσα κατά προτίμηση χλιαρή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 143.