ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάδα (βίντεο)Φασολάδα (βίντεο)

Ο Νίκος Μπίλλης είναι ο Chef de cuisine στο εστιατόριο Botrini’s.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα και μυρωδικά, ξεκινάμε βάζοντας τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό και αλάτι. Τα σιγομαγειρεύουμε ξαφρίζοντάς τα, για περίπου 15 με 20 λεπτά, ώσπου να μισομαγειρευτούν. Τα σουρώνουμε αλλά δεν πετάμε το νερό τους.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι και τον μαραθόσπορο. Σοτάρουμε ελαφρά σε σιγανή φωτιά, έτσι ώστε να αρωματίσουμε το λάδι.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι και το πράσο κι ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα χορταρικά και τα φρέσκα μυρωδικά καλά πλυμένα. Τα αχνίζουμε για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί μαζί με τα φασόλια, ένα ποτήρι από το ζουμί των φασολιών, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και τις φλούδες λεμονιού. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών.

Μαντινεία, Βιδιανό, Sauvignon αλλά και ένα δροσερό ουζάκι.

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών