ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτά με γεύση ελληνικού καλοκαιριού: Ροδάκινο, σύκο ή αμυγδαλωτό;Παγωτά με γεύση ελληνικού καλοκαιριού: Ροδάκινο, σύκο ή αμυγδαλωτό;
15' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 14

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το παγωτό-σάντουιτς τσίζκεϊκ με στέβια, ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ για 1 λεπτό το τυρί κρέμα μαζί με τη στέβια, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν μαλακή σαντιγί.
  3. Απλώνουμε 14 μπισκότα στον πάγκο και αλείφουμε πάνω στο καθένα 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.
  4. Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα που χτυπήσαμε και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  5. Καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Τα τυλίγουμε ένα ένα με αλουμινόχαρτο ή τα βάζουμε σε ταψάκια ή τάπερ πολλά μαζί και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

Μυστικά

* Προσοχή! Ο λόγος που δεν γράφουμε ποσότητα στη στέβια είναι γιατί εξαρτάται από τη μάρκα που θα χρησιμοποιήσουμε. Κάθε συσκευασία γράφει πάνω οδηγίες αντικατάστασης της ζάχαρης. Κάποιες στέβιες είναι έτσι φτιαγμένες που να αντικαθιστάς 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη με 1 κουτ. γλυκού στέβια. Άλλες όμως έχουν μεγαλύτερη γλυκαντική δύναμη και διαφορετική αναλογία χρήσης, π.χ. 20 γρ. στέβια αντί για 100 γρ. ζάχαρη. Επομένως θα πρέπει να δούμε τη συσκευασία και να υπολογίσουμε πόση στέβια θα βάλουμε στο παγωτό. Έχουμε στο μυαλό μας ότι κανονικά σε αυτή τη συνταγή θα βάζαμε 100 γρ. ζάχαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών