ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες γιαχνί με πελτέ, ελιές και άνηθοΠατάτες γιαχνί με πελτέ, ελιές και άνηθο
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες λεμονάτες με μανιτάρια και κεφαλοτύρι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά, να μελώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά να λαδωθούν.
  3. Προσθέτουμε 250 ml νερό, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύου- με για 15 λεπτά. Αν σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι και ρίχνουμε τους σπόρους κόλιανδρου και το μπούκοβο για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσουν τα αρώματά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κοπανίζουμε σε γουδί ή με τον πλάστη, μέχρι να χοντροτριφτούν.
  6. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα μουστάρδας, πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, σείουμε την κατσαρόλα να ενωθούν οι γεύσεις και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τις πατάτες λεμονάτες με μανιτάρια και κεφαλοτύρι με λίγη ξερή ρίγανη. Συνοδεύουμε με ψωμί της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Οι σπόροι ξερού κόλιανδρου θα δώσουν μια ιδιαίτερη γευστική νότα στο μαγειρευτό μας. Μπορούμε να τον αντικαταστήσουμε με μαραθόσπορο στο τέλος του μαγειρέματος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών