ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με γκοργκοντζόλα και αχλάδιΠίτσα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι
35' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη πίτσα με σπανάκι, καρύδια και τσαλαφούτι, ξεκινάμε καθαρίζοντας πολύ καλά όλα τα χορταρικά και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
  2. Σωτάρουμε καλά στο ελαιόλαδο το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια και λίγο από τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Φροντίζουμε να μην μείνουν υγρά στο σπανάκι μας, αλλά δεν θέλουμε να ψηθεί και εντελώς (να μαραθεί καλά και αυτό και τα υπόλοιπα χορταρικά).
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C (180° C με αέρα).
  4. Μεταφέρουμε τα χορταρικά σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  6. Απλώνουμε 180 γρ. από το τσαλαφούτι στη βάση της πίτσας και από πάνω τα χορταρικά.
  7. Βάζουμε την πίτσα στον φούρνο να ψηθεί για 15 – 25 λεπτά.
  8. Μόλις βγάλουμε την πίτσα από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί, τον υπόλοιπο φρέσκο άνηθο και τα καρύδια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 6.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT