ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρονέφρι με κρούστα από φυστίκια Αιγίνης και εστραγκόνΨαρονέφρι με κρούστα από φυστίκια Αιγίνης και εστραγκόν
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψαρονέφρι με ξερά φρούτα, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του ψαρονέφρι και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με το φασκόμηλο (ή το δεντρολίβανο), τον κόλιανδρο και τη φλούδα πορτοκαλιού, την κλείνουμε καλά με το καπάκι και αφήνουμε το υγρό να βράσει για λίγα λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί ένας πολύ μυρωδάτος ατμός.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς το διάτρητο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε με ένα πινέλο.
  4. Στο διάτρητο σκεύος βάζουμε τις φέτες ψαρονέφρι και ανάμεσα και γύρω-γύρω τα ξερά φρούτα.
  5. Βάζουμε το διάτρητο σκεύος μέσα στην κατσαρόλα ή το στερεώνουμε στο χείλος της (ανάλογα με το τι διαθέτουμε).
  6. Σκεπάζουμε καλά με το καπάκι ή, αν δεν εφαρμόζει καλά, με μια διάφανη μεμβράνη, προσεκτικά όμως, για να μην καούμε.
  7. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί γύρω στα 12 λεπτά.
  8. Στο χρόνο αυτό, θα έχουν μαλακώσει και θα έχουν φουσκώσει και τα ξερά φρούτα.
  9. Ξεσκεπάζουμε και ελέγχουμε αν ψήθηκε το ψαρονέφρι - δεν πρέπει να είναι ροζέ στο εσωτερικό του, καθώς το χοιρινό δεν τρώγεται μετρίως ψημένο. Αν δεν έχει γίνει, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά επιπλέον.
  10. Μοιράζουμε σε πιάτα το ψαρονέφρι μαζί με τα φρούτα.
  11. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται.
  12. Σερβίρουμε, το ψαρονέφρι με ξερά φρούτα και συνοδεύουμε με ψωμί ή με ρύζι πιλάφι.

Μυστικά

Τον ζωμό της κατσαρόλας μπορούμε να τον βράσουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μειωθεί περίπου στο μισό, να τον σουρώσουμε, να τον μετρήσουμε, να συμπληρώσουμε όσο νερό χρειάζεται και να βράσουμε ρύζι για πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 69.

Άρθρα και Συνταγές με Κόλιανδρος

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών