
20'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Κομμάτια: 12Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βάση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο μπλέντερ, σε σκόνη, και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να βραχούν καλά.
- Τα αδειάζουμε μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί, ή χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ.
- Πιέζουμε τα μπισκότα προς τα κάτω με την παλάμη μας, για να γίνει μια συμπαγής βάση.
Γέμιση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ ή σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα μαλακό, κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια καλά ομογενοποιημένη κρέμα.
- Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, έως ότου η επιφάνεια πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει και σερβίρουμε με το γλυκό σταφύλι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.