20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  2. Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο μπλέντερ, σε σκόνη, και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να βραχούν καλά.
  3. Τα αδειάζουμε μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί, ή χρησιμοποιούμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-25 εκ.
  4. Πιέζουμε τα μπισκότα προς τα κάτω με την παλάμη μας, για να γίνει μια συμπαγής βάση.

Γέμιση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ ή σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα μαλακό, κρεμώδες μείγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνει μια καλά ομογενοποιημένη κρέμα.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, έως ότου η επιφάνεια πάρει χρυσαφί χρώμα.
  6. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ να κρυώσει και σερβίρουμε με το γλυκό σταφύλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών