ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιζότο αλά μιλανέζεΡιζότο αλά μιλανέζε: Ξέρετε την ιστορία του διάσημου πιάτου;
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 300 ml από το νερό.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  3. προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε οι κόκκοι του να λαδωθούν καλά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να απορροφηθεί το υγρό από το ρύζι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το νερό μαζί με τον πολτό των παντζαριών σε δόσεις, ανακατεύοντας πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί κάθε φορά το υγρό.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και υπολογίζουμε ότι η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 20 - 25 λεπτά.
  6. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν χυλώσει και μελώσει και οι κόκκοι του έχουν μαλακώσει μεν, αλλά «κρατάνε στο δόντι».
  7. Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε το δυόσμο.
  8. Σερβίρουμε σε πιάτα με 2 μικρές κουταλίες κατίκι στηνκάθεμερίδα.

Μυστικά

Καλό είναι το ριζότο να φτιάχνεται με ζωμό. Μια λύση για γρήγορο ζωμό είναι να φτιάξουμε «τσάγια» μυρωδικών, βράζοντας σε νερό στη χύτρα ό,τι μυρωδικά έχουμε, όπως μαϊντανό, άνηθο, θυμάρι, δάφνη, ρίγανη, λουίζα, φρέσκα ή ξερά, ή ακόμη και μόνο τα κοτσάνια τους.

Τι θα λέγατε για ένα Chardonnay έντονα βαρελάτο;

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 66.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών