Όταν προσφέρονται στον δρόμο, είναι πάντα τηγανητά. Στη συνταγή αυτή χρησιμοποιείται φύλλο κρούστας, τα δε ρολά είναι φουρνιστά. Έτσι, είναι πιο εύκολα στο μαγείρεμα και πιο υγιεινά. Αν επιθυμείτε όμως μια πιο αυθεντική γεύση από τους δρόμους του Μαρακές, μπορείτε να τα τηγανίσετε σε άφθονο ελαιόλαδο.

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12 ρολά

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα µεγάλο τηγάνι, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το σοτάρουµε σε χαµηλή φωτιά για 5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. ∆υναµώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε τον κιµά και το σκόρδο και τσιγαρίζουµε για 8-10 λεπτά, µέχρι να αλλάξει χρώµα ο κιµάς, διαλύοντας τυχόν σβολάκια µε ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουµε τα µπαχαρικά, τη χαρίσα, τον ψιλοκοµµένο κόλιανδρο (αν χρησιµοποιήσουµε) και τον µαϊντανό. Αλατοπιπερώνουµε και σοτάρουµε για 1 λεπτό ακόµα, ανακατεύοντας.
  2. Βάζουµε το µείγµα σε ένα µπολ και το αφήνουµε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουµε το αυγό και ανακατεύουµε.
  3. Κόβουµε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες µε πλάτος 12,5-14 εκ. και µήκος 28-30 εκ.
  4. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουµε µία λωρίδα φύλλου σε επιφάνεια εργασίας, µε τη στενή άκρη προς το µέρος µας, και την αλείφουµε µε ζεστό, λιωµένο βούτυρο. Την καλύπτουµε µε άλλη µία λωρίδα. Τοποθετούµε 1 κουταλιά της σούπας από τη γέµιση στη µέση της λωρίδας φύλλου. ∆ιπλώνουµε τις στενές άκρες του φύλλου πάνω από τη γέµιση, στη συνέχεια διπλώνουµε τις πλαϊνές άκρες και τυλίγουµε σε ρολό. Βουτυρώνουµε τη λαµαρίνα του φούρνου και βάζουµε το ρολάκι µε τις άκρες της ζύµης προς τα κάτω. Επαναλαµβάνουµε µε τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουµε τα ρολά µε το λιωµένο βούτυρο και πασπαλίζουµε µε το σουσάµι.
  5. Ψήνουµε για 20-25 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Τα σερβίρουµε ζεστά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών