10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο saltimbocca, ξεκινάμε τυλίγοντας κάθε κομμάτι κοτόπουλου με μισή φέτα προσούτο και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό το προσούτο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να γίνει το κοτόπουλο και εσωτερικά (βγάζουμε ένα από τα κομμάτια και το κόβουμε για να ελέγξουμε).
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ολόκληρα φύλλα φασκόμηλου, το βούτυρο και τον ζωμό, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.
- Αφαιρούμε τα ολόκληρα φύλλα, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
- Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες από το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.