ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤάρτα πορτοκάλι με ανθότυρο και πικρή σοκολάταΤάρτα πορτοκάλι με ανθότυρο και πικρή σοκολάτα
45' προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα τάρτας διαμέτρου 26 εκ.

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για την τάρτα με κυδώνια και αμύγδαλα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε το κάθε μισό σε 3 κομμάτια.
  3. Τα βράζουμε σε 1 λίτρο νερό μαζί με 300 γρ. από τη ζάχαρη, ώσπου να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  4. Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψει το μείγμα.
  5. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το αλεύρι και το ρούμι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
  6. Βουτυρώνουμε τη φόρμα για την τάρτα, απλώνουμε μέσα το φύλλο ζύμης και αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
  7. Από πάνω βάζούμε ομοιόμορφα τα κομμάτια από το κυδώνι και την ψήνουμε για 25 λεπτά.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ζελέ κυδωνιού με το πετιμέζι και 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό. Με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε την τάρτα όταν τη βγάλουμε από το φούρνο.
  2. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή κρύα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 30.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών