La Bandiera είναι το όνοµα της ιταλικής σηµαίας. Το πιάτο αυτό, που προέρχεται από την Απουλία της νότιας Ιταλίας, περιέχει ντοµάτα, ρόκα και ζυµαρικά – το κόκκινο, πράσινο και λευκό χρώµα των συστατικών αναπαριστούν τα χρώµατα της σηµαίας.
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα τρίχρωμα ζυμαρικά, σε µια βαθιά κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που κοχλάζει ρίχνουµε τις πατάτες και βράζουµε για 3-4 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουµε τα ζυµαρικά και συνεχίζουµε το βράσιµο, σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο µεταξύ, ζεσταίνουµε σε χαµηλή φωτιά το λάδι, το σκόρδο και την αντσούγια σε ένα µεγάλο τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα.
- Πριν πάρει χρώµα το σκόρδο, προσθέτουµε την ντοµάτα, τη ζάχαρη και τον βασιλικό. ∆υναµώνουµε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουµε για περίπου 10 λεπτά.
- Στραγγίζουµε την πατάτα και τα ζυµαρικά και τα προσθέτουµε στη σάλτσα ντοµάτας.
- Προσθέτουµε τη ρόκα και το πεκορίνο, ανακατεύουµε καλά και σερβίρουµε αµέσως τα τρίχρωμα ζυμαρικά, µε λίγο έξτρα τριµµένο πεκορίνο από πάνω.