15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε βελούδινη σούπα λαχανικών, ζεσταίνουμε στη χύτρα ταχύτητας το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τις πατάτες και τα καρότα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, τον κρόκο Κοζάνης, κλείνουμε καλά με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  3. Ανοίγουμε τη χύτρα και πολτοποιούμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή τα αδειάζουμε, σε δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε.
  4. Αδειάζουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αποκτήσει η σούπα την πυκνότητα που επιθυμούμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  5. Αν έχουμε χρόνο, σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλό συρμάτινο σουρωτήρι (για πιο λείο αποτέλεσμα).
  6. Μοιράζουμε, τη βελούδινη σούπα λαχανικών, στα πιάτα, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και λίγη καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών