15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βελούδινη σούπα λαχανικών, ζεσταίνουμε στη χύτρα ταχύτητας το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τις πατάτες και τα καρότα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, τον κρόκο Κοζάνης, κλείνουμε καλά με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Ανοίγουμε τη χύτρα και πολτοποιούμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή τα αδειάζουμε, σε δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε.
- Αδειάζουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αποκτήσει η σούπα την πυκνότητα που επιθυμούμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
- Αν έχουμε χρόνο, σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλό συρμάτινο σουρωτήρι (για πιο λείο αποτέλεσμα).
- Μοιράζουμε, τη βελούδινη σούπα λαχανικών, στα πιάτα, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και λίγη καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.