40'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 8 – 9 λεπτά, ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, για να στραγγίξουν.
- Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα, για περίπου 1/2 - 1 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσουν το λάδι.
- Τα αφαιρούμε και τα πετάμε.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν λίγο.
- Βάζουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να πιει το φαγητό τα υγρά του και να «μελώσει» κάπως η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας και σερβίρουμε.