ΒΡΑΒΕΙΑ 2017

Βραβείο Εθνικής Τράπεζας – Ελληνική Γη

Στην εταιρεία «Petrou Nuts ΑΕ». Ένα ξεχωριστό βραβείο σε μια εταιρεία του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, με κριτήριο την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής και τον συνδυασμό καινοτομίας και εξωστρέφειας.

15.09.2017| Updated: 11.10.2021
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Βραβείο Εθνικής Τράπεζας – Ελληνική Γη

Στην εταιρεία «Petrou Nuts ΑΕ». Ένα ξεχωριστό βραβείο σε μια εταιρεία του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, με κριτήριο την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής και τον συνδυασμό καινοτομίας και εξωστρέφειας.

Με παράδοση από το 1968

Από φέτος θεσπίζεται το βραβείο της Εθνικής Τράπεζας «Ελληνική Γη» στο πλαίσιο των Βραβείων Ποιότητας του «Γαστρονόμου». Όπως ανέφερε στην ομιλία της η κ. Νέλλη Τζάκου, γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, «πρόκειται για μια έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών Ελλήνων παραγωγών που έχουν πάθος, μεράκι και όραμα, και με σκληρή δουλειά επιτυγχάνουν αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία: να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας με εξωστρεφή προσανατολισμό και να δημιουργούν ένα ισχυρό διεθνές αποτύπωμα. Για την Εθνική Τράπεζα η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και 176 χρόνια στηρίζουμε Έλληνες παραγωγούς και κάθε μέρα γράφονται σε αυτόν τον χώρο μικρές και μεγάλες ιστορίες επιτυχίας».

Το βραβείο παρέλαβε η Αγγελική Πέτρου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας: «Σήμερα βρίσκομαι εδώ ως η τρίτη γενιά μιας επιχείρησης που φτιάχτηκε με υπομονή και επιμονή. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εθνική τράπεζα που στηρίζει όλες μας τις επιχειρηματικές ιδέες και όλα τα βήματά μας εδώ και 50 χρόνια και η οποία βρίσκεται δίπλα μας σε οποιαδήποτε καινοτομία και ιδέα θέλουμε να πραγματοποιήσουμε».

Η Petrou Nuts, από το 1968, προμηθεύει μεγάλες βιομηχανίες με προϊόντα με βάση το φουντούκι, το αμύγδαλο, το φυστίκι και το καρύδι. Συνεργάζονται όμως και με καταστήματα στην Αττική, τα οποία εφοδιάζουν με τραγανούς ξηρούς καρπούς. Τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησαν και την τυποποίηση προϊόντων που διατίθενται στη λιανική. Τα καραμελωμένα αμύγδαλα και φουντούκια κυκλοφορούν σε παντοπωλεία και ντελικατέσεν και μάλιστα το φουντούκι έχει αποσπάσει και βραβείο γεύσης σε διεθνή διαγωνισμό. Από τη φετινή χρονιά θα ξεκινήσει και η διάθεση βιολογικού φουντουκιού από τις ιδιόκτητες καλλιέργειες της οικογένειας στην Αγιά της Λάρισας, όπου βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Βραβεία 2018

Βραβεία 2016

Βραβεία 2015

Βραβεία 2014

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών