ΒΡΑΒΕΙΑ 2017

Βραβείο Παραγωγής Οσπρίων

Στην εταιρεία «Άροσις» για τους γίγαντες ελέφαντες βιολογικής γεωργίας, προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, και τα άλλα όσπριά της.

15.09.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Βραβείο Παραγωγής Οσπρίων

Στην εταιρεία «Άροσις» για τους γίγαντες ελέφαντες βιολογικής γεωργίας, προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, και τα άλλα όσπριά της.

Με δύναμη από τη Μακεδονία

«Οι σταθερές παραμένουν και είναι οικουμενικές: στήριξη στην παραγωγή, δίκαιο εμπόριο και δίκαιη μισθοδοσία, προσήλωση στην ποιότητα και σεβασμός στον καταναλωτή. Όλα τα υπόλοιπα χρειάζονται και αυτά, προσφέρουν όμως μια στιγμιαία ευχαρίστηση. Ο καθημερινός κάματος, όμως, και το να υπερβαίνεις τις ανυπέρβλητες δυσκολίες είναι και το αλάτι, και το πιπέρι, και το φαγί ολόκληρο». Με αυτά τα λόγια ο Τρύφωνας Φωτιάδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άροσις, παρέλαβε το βραβείο ποιότητας του «Γαστρονόμου». Με 127 μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα συνεργάζεται η εταιρεία. Τα φασόλια προέρχονται κυρίως από αγρότες των Πρεσπών και της Καστοριάς. Το ημιορεινό μικροκλίμα των περιοχών και το χαμηλό ph του εδάφους έχουν ως αποτέλεσμα όσπρια λεπτόφλουδα, βραστερά, εύγευστα και εύπεπτα. Ξεχωρίζουν οι γίγαντες ελέφαντες βιολογικής γεωργίας, προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης. Όλα ξεκινούν το 1956, όταν ο Θωμάς Στογιαννίδης, μπακάλης στην Καστοριά, αρχίζει να προμηθεύεται φασόλια από τα γύρω χωριά και να τα στέλνει στην Αθήνα. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 61 χρόνια ιστορίας, 3 γενιές και εξαντλητική δουλειά. Οι μέθοδοι καλλιέργειας παραμένουν παραδοσιακές, οι έλεγχοι όμως είναι αυστηροί, γίνεται χημική και γευστική ανάλυση των προϊόντων. Με πολύχρονη εμπειρία, ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία, πωλήσεις που αυξάνονται κάθε χρόνο και εξαγωγές που φτάνουν το 17% της παραγωγής, η Άροσις είναι επιχείρηση-πρότυπο που συμβάλλει στην παραγωγική ανασύνταξη της υπαίθρου.

Διεύθυνση: Κολοκυνθού, Καστοριά, Τ/24670-71.792. Τα προϊόντα Άροσις τα βρίσκουμε σε πολλά σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία.

Βραβεία 2018

Βραβεία 2016

Βραβεία 2015

Βραβεία 2014

Εξερευνήστε τα βραβεία

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT