ΒΡΑΒΕΙΑ

Βραβείο Προϊόντος Ευρείας Καταναλώσεως

Στη μελισσοκομική εταιρεία «Αττική», γιατί συνεργάζονται με 2.000 Έλληνες μελισσοκόμους, συσκευάζουν 2.000 τόνους ετησίως και εξάγουν το 1/8 της παραγωγής τους σε 40 χώρες.

15.09.2017
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός

Στη μελισσοκομική εταιρεία «Αττική», γιατί συνεργάζονται με 2.000 Έλληνες μελισσοκόμους, συσκευάζουν 2.000 τόνους ετησίως και εξάγουν το 1/8 της παραγωγής τους σε 40 χώρες.

Τέσσερις γενιές μελάδες

«Μαζί με εμάς τιμάτε και τους 2.500 Έλληνες μελισσοκόμους οι οποίοι προμηθεύουν το μέλι τους σε εμάς, σε μια συνεργασία αέναη, ώστε να διατηρήσουμε από κοινού την ποιότητα του ντόπιου μελιού και να το προωθήσουμε στο εξωτερικό ως ένα από τα γνήσια ελληνικά προϊόντα. Και στηρίζοντας το ελληνικό μέλι, στηρίζετε και την ελληνική παραγωγή, γιατί τα μελίσσια, μέσω της επικονίασης, συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιότητα και την ανάπτυξη των αγροτικών προϊόντων», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μελισσοκομικής εταιρείας «Αττική», ο οποίος παρέλαβε το βραβείο μαζί με την αδερφή του, Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη. Η ιστορική επιχείρηση ξεκινά τη λειτουργία της το 1928, όταν δύο αδέρφια, ο Αλέξανδρος και ο Παναγιώτης Πίττας, συσκευάζουν μέλι, ενέργεια πρωτοποριακή για την εποχή. Σήμερα η εταιρεία συσκευάζει περί τους 2.000 τόνους μέλι ετησίως. Από αυτούς περίπου το 1/8 εξάγεται σε πάνω από 40 χώρες. Ο κ. Πίττας έκλεισε την ομιλία του με την εξής παραίνεση: «Να τρώτε ελληνικό μέλι! Είναι το πρώτο και αρχαιότερο super food, που οι πρόγονοί μας το θεωρούσαν αμβροσία και φαγητό των θεών».

Διεύθυνση: Κρυονέρι Αττικής, Τ/210-57.51.896. Σε σούπερ μάρκετ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών