ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚατσικάκι κοκκινιστό με κρασί και κανέλαΚατσικάκι κοκκινιστό με κρασί και κανέλα
20' προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το το γαμοπίλαφο με το τσιγαριαστό κατσικάκι, ξεκινάμε βράζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό το κατσικάκι σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Στραγγίζουμε το κρέας και πετάμε το νερό.
  3. Πλένουμε την κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το κρέας, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
  5. Προσθέτουμε 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.
  6. Ρίχνουμε το κρασί, πιπέρι και ρίγανη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  7. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και το βάζουμε σε πιατέλα. Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
  8. Μετράμε τον ζωμό θα χρειαστούμε περίπου 900 ml ζωμό. Ζεσταίνουμε το ζωμό σε δυνατή φωτιά και, όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι και το χυμό λεμονιού (με το χυμό το ρύζι θα «κρατήσει» στο βράσιμο και θα παραμείνει σπυρωτό).
  9. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  10. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε, περιχύνουμε με λίγο λεμονοχυμό.
  11. Σερβίρουμε το γαμοπίλαφο ζεστό μαζί με το κρέας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών