ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με πρασινάδες, αντίβ και ρόδιΣαλάτα με πρασινάδες, αντίβ και ρόδι
40' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα πεπονιού

Για τα φυστίκια

Διαδικασία

Φυστίκια

  1. Για να ετοιμάσουμε την πράσινη σαλάτα με πεπόνι, δυόσμο και «αλμυρόγλυκα» φυστίκια Αιγίνης, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα φυστίκια, το μέλι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα στρώνουμε τα φυστίκια σε μία στρώση και ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Σάλτσα

  1. Βάζουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε το πεπόνι με το λάδι, το τζίντζερ, το μέλι και το λεμόνι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια λεία σάλτσα.

Σαλάτα

  1. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τις πρασινάδες μαζί με το σχοινόπρασο ή το κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και περιχύνουμε με τη σάλτσα πεπονιού.
  2. Ανακατεύουμε τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με το σουμάκ και σκορπίζουμε από πάνω τα ψημένα φυστίκια.
  3. Γαρνίρουμε με τα φετάκια πεπονιού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών