ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα ροδάκινοΜαρμελάδα ροδάκινο
25' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 25'

Υλικά

Βάρος: για 2.500 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μαρμελάδα από βανίλιες, πρώτα πλένουμε τις βανίλιες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  3. Τις μεταφέρουμε απευθείας σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  4. Τις αφήνουμε σκεπασμένες για 10-12 ώρες.
  5. Στη συνέχεια, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει δυνατά, χαμηλώνουμε.
  6. Είμαστε πάνω από την κατσαρόλα με ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε τακτικά.
  7. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη σε 15-20 λεπτά. Δεν πρέπει να πήξει πάρα πολύ γιατί όταν θα κρυώσει θα πήξει ακόμη περισσότερο.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  9. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα από βανίλιες σε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών