ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλώσσα με κάππαρηΓλώσσα με ντοματένια σάλτσα και κάππαρη
15' προετοιμασία
10' ψήσιμο
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραγανά φιλέτα γλώσσας στον φούρνο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και το λαδώνουμε ελαφρώς.
  3. Απλώνουμε τα φιλέτα γλώσσας.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το καλαμποκάλευρο, το βούτυρο, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο.
  5. «Αλείφουμε» με αυτό το μείγμα τα φιλέτα γλώσσας.
  6. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  7. Σερβίρουμε, τα τραγανά φιλέτα γλώσσας, με βραστά χόρτα ή με πατατοσαλάτα.

Λευκά, κομψά κρασιά από Viognier και Sauvignon Βlanc, με ένα ελαφρύ πέρασμα από βαρέλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 187.

Άρθρα και Συνταγές με Γλώσσα

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών