ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα με μερέντα στη ζύμη και στη γέμισηΜπισκότα με μερέντα στη ζύμη και στη γέμιση
10' προετοιμασία
12' ψήσιμο
Σύνολο: 22'

Υλικά

Κομμάτια: 25

Διαδικασία

  1. Για τα τραγανά μπισκότα με κουκουνάρι και σοκολάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κοσκινίζουμε την άχνη μαζί με το κακάο.
  3. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  4. Παίρνουμε κουταλίτσες από το μείγμα και τις αραδιάζουμε σε σειρές πάνω σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε για 12 λεπτά.
  6. Αν ψήσουμε μαζί τις δύο λαμαρίνες, ψήνουμε στον αέρα, αλλιώς ψήνουμε διαδοχικά, πρώτα το ένα ταψί και μετά το άλλο.
  7. Βγάζουμε και αφήνουμε τα μπισκότα πάνω στη λαμαρίνα για 5 λεπτά, πριν τα μετακινήσουμε.
  8. Περιμένουμε να κρυώσουν καλά τα μπισκότα πριν τα αποθηκεύσουμε.
  9. Τα μπισκότα διατηρούνται για περίπου 2 εβδομάδες, αρκεί να τα αποθηκεύσουμε σε σκεύος που κλείνει καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Κουκουνάρι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών