ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιαουρτόπιτα με τραγανή κρούστα από καρύδιΓιαουρτόπιτα με τραγανή κρούστα από καρύδι
20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την γιαουρτόπιτα με πορτοκάλι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
  2. Ντύνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 22-24 εκ.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τα αυγά με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τέλος την κρέμα γάλακτος.
  4. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, το στρώνουμε στο ταψάκι και φουρνίζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου.
  5. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει περιμετρικά. Τη σερβίρουμε χλιαρή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών