Για τη συνταγή αυτή είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε μια μαντεμένια πλάκα ειδική για ψήσιμο στη σχάρα, για να ψήσουμε τις ολόκληρες ντομάτες, καθώς είναι ζουμερό υλικό και αν τρυπήσει η φλούδα τους, θα χαθούν οι χυμοί τους και θα τσικνίσει η θράκα.
15'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα αρνίσια παϊδάκια με θερινά λαχανικά ξεκινάμε και ετοιμάζουμε δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 5 δευτερόλεπτα σε ύψος περίπου 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Σε μια άκρη της ακουμπάμε τη μαντεμένια πλάκα.
- Αλείφουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.
- Ακουμπάμε πάνω στη μαντεμένια πλάκα τις ντομάτες, ενώ τις μελιτζάνες και τις πιπεριές τις ψήνουμε στη σχάρα.
- Οι ντομάτες και οι μελιτζάνες θα είναι έτοιμες σε περίπου 10 λεπτά (με τακτικά γυρίσματα), μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, ενώ οι πιπεριές σε 12-15 λεπτά.
- Κάθε λαχανικό που βγάζουμε από τη φωτιά το βάζουμε σε πιατέλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Μετριάζουμε λίγο την ένταση της θράκας αφαιρώντας λίγα κάρβουνα (το χέρι μας να αντέχει για 8-10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα).
- Λαδώνουμε ελαφρώς και αλατίζουμε τα παϊδάκια.
- Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, με τακτικά γυρίσματα.
- Τα αλατίζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.
- Συνοδεύουμε με τα λαχανικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.