ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣπατάτες με ντοματινια και τζιντζερ, πατάτες, τζίντζερ, ντοματίνιαΠατάτες… με ντοματίνια και τζίντζερ
20' προετοιμασία
40' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις μαρινάτες πατάτες φούρνου με φυστικοβούτυρο, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε για 1 ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει τις πατάτες σε μονή στρώση και τις αδειάζουμε εκεί.
  5. Ραντίζουμε με λίγο λάδι επιπλέον και ψήνουμε για 40 λεπτά, γυρίζοντάς τες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  6. Στο δεύτερο γύρισμα σκορπίζουμε φυλλαράκια ρίγανης.
  7. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε ξύσμα μοσχολέμονου.
  8. Σερβίρουμε τις μαρινάτες πατάτες φούρνου με φυστικοβούτυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών