ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα (βίντεο)Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα (βίντεο)
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο σε βανίλια ξεκινάμε με τη μαρινάδα: ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη βανίλια, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μισό λάδι και αλατοπίπερο.
  2. Βάζουμε στο μείγμα τα στήθη κοτόπουλου, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά να μαριναριστούν.
  3. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Τινάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, να φύγει η περιττή μαρινάδα, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά και ψήνουμε, αλείφοντας τακτικά με τη μαρινάδα, για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Για τη σαλάτα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τη σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Φυτικά γάλατα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών