ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα με πιπεριές και φέταΓαρίδες με μανέστρα στην κατσαρόλα με πιπεριές και φέτα
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μανέστρα Σαντορίνης, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να σκορπίσει το άρωμά του - προσοχή μη μαυρίσει γιατί θα πικρίσει.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Μετά προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για όση ώρα λέει το πακέτο.
  6. Αν η σούπα πήξει πολύ, αραιώνουμε με λίγο βραστό νερό από το βραστήρα.
  7. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε, με λίγο ωμό ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο.
  8. Συνοδεύουμε, τη μανέστρα Σαντορίνης, με ψωμί και ελιές της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Οι Σαντορινιοί συνήθιζαν να φτιάχνουν αυτή τη σούπα με νερό και όχι με ζωμό. Παρόλα αυτά, με τον ζωμό θα γίνει νοστιμότερη. Αν δεν έχουμε ζωμό μπορούμε να βάλουμε στο βράσιμο 1 ολόκληρο, καθαρισμένο κρεμμύδι, 1 ολόκληρο καθαρισμένο καρότο, 1 δάφνη και 1 κλωνάρι μαϊντανό. Θα τα αφαιρέσουμε στο τέλος του μαγειρέματος. Για να αρωματίσουμε τη σούπα μπορούμε στο σερβίρισμα να προσθέσουμε ψιλοκομμένα μυρωδικά της αρεσκείας μας (π.χ. βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη) ή ξερά τριμμένα. Επίσης, μπορούμε, αν δεν νηστεύουμε, να προσθέσουμε σε κάθε μερίδα λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή φέτα. Πώς θα κάνουμε το φαγητό άλαδο; Παραλείπουμε το λάδι και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί από την αρχή στην κατσαρόλα.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών