15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: για ταρτιέρα Νο 26Ζύμη
Γέμιση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κις λορέν, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ, το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα ζυμώνουμε, μέχρι να μοιάζουν με χονδρά ψίχουλα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Στρώνουμε με το χέρι τη ζύμη στο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλάγια. Την τρυπάμε παντού με το πηρούνι και την μισοψήνουμε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα άλλο σκεύος, “ψήνουμε” το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί και το κόβουμε κομμάτια.
- Απλώνουμε στην τάρτα τα πράσα, το μπέικον και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το τυρί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
- Το αδειάζουμε στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα.