ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζοσαλάτα με γαρίδες, ντοματίνια και μυρωδικάΡυζοσαλάτα με γαρίδες, ντοματίνια και μυρωδικά
15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την παρασκευή της ρυζοσαλάτας

Για το βράσιμο του ρυζιού

Διαδικασία

  1. Για την ρυζοσαλάτα ξεκινάμε και βράζουμε το ρύζι σε 5½ φλιτζ. τσαγιού νερό με το δαφνόφυλλο, το καρότο και τα κλωνάρια μαϊντανού.
  2. Μόλις πιει τα υγρά του και γίνει (σε περίπου 18-20 λεπτά), το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
  3. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το ρύζι κρυώσει, προθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.
  4. Συνοδεύουμε με παξιμάδια σταρένια και λίγη φέτα.

Μυστικά

Το καρότο που χρησιμοποιήσαμε για το βράσιμο του ρυζιού, μπορούμε να το κόψουμε σε μικροσκοπικά κυβάκια και να το βάλουμε κι αυτό μέσα στη σαλάτα.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών