ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανητό ρύζι με αυγό, λαχανικά και σουσάμιΤηγανητό ρύζι με αυγό, λαχανικά και σουσάμι
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κινέζικο τηγανητό ρύζι με αυγά, λαχανικά και σόγια σος, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε. (Η συμβουλή του σεφ είναι ότι το κρύο ρύζι είναι το καταλληλότερο για τηγανητό, γι’ αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αυτό που μας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα).
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν (αλάτι με φειδώ, γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή).
  4. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε ένα γουόκ, αν έχουμε) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  5. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το καρότο με το τζίντζερ και τον αρακά, για 1/2 με 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  6. Ρίχνουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 λεπτό, ώστε να πήξουν μεν, αλλά και να θρυμματιστούν (όπως στη στραπατσάδα).
  7. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ρύζι, το σάκε και τη σόγια και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να ζεσταθεί το ρύζι.

Ένα φινετσάτο Viognier, ένα ελληνικό Gewürztraminer.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Περισσότερα VIDEOS

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών