ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο κουρούΤυροπιτάκια κουρού με σπιτικό φύλλο
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια με σουσάμι, αρχικά κόβουμε τη μαργαρίνη σε κομμάτια.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε, σε ένα μπολ, το αλεύρι, την μαργαρίνη και τρίβουμε με τα χέρια ώστε να σχηματιστεί μια «ψιχουλιασμένη» άμμος.
  3. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό και ζυμώνουμε.
  5. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Γέμιση

  1. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι.
  2. Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί, τα αυγά, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η γέμιση πρέπει να είναι σφιχτή.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε μπαλάκια.
  4. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι μας σχηματίζοντας ένα φύλλο, όχι πολύ λεπτό.
  5. Στο κέντρο βάζουμε μισό κουταλάκι γέμιση και το κλείνουμε καλά, ενώνοντας τις άκρες της ζύμης.
  6. Απλώνουμε τα τυροπιτάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
  7. Αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε, τα τυροπιτάκια με σουσάμι, για 30' στους 200 βαθμούς.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών